Home » Obavijesti » “Mladi poduzetnici” počeli s radom

“Mladi poduzetnici” počeli s radom

U našoj školi formirana je sekcija pod nazivom „Budući svjetski poduzetnici“, koja broji oko 20 članova iz II, III i IV et i ppt. Sekcija je počela s radom 01.10.2018. godine, a izabrana je od strane fondacije Predvodnik FEW (Future Entrepreneurs of the World) BiH za stipendiranje. Ova fondacija će u roku od dvije – tri godine pružati finansijsku podršku naše sekcije.

Stipendija ukupno iznosi 1250 $, te je prva transa već uplaćena. FEW BiH je vannastavna aktivnost koja ima za cilj inspirisati mlade na inovativno poduzetništvo, ponuditi priliku za stjecanje novih znanja, razvijanje osnovnih etičkih poslovnih vještina, stimulisanje lokalnog ekonomskog razvoja i povezivanje velikih tradicionalninh vrijednosti sa prosperitetnom budućnošću.

Po programu rada sekcije, članovi će se upoznati sa nastankom poslovnih ideja, posjetiti lokalne poduzetnike, medije, organe lokalne zajednice koja odobrava rad poduzetnika, kao i kreirati vlastite poslovne ideje. Ova sekcija je odlična prilika da se učenici naše škole pobliže upoznaju sa poduzetništvom, razviju osjećaj za biznis i pripreme za svoju budućnost, a njihova voditeljica sekcije Fadila Kurtić Bašić će im pomoći u tome.