Home » Obavijesti » Dan škole 05. februar JU II srednja škola Velika Kladuša

Dan škole 05. februar JU II srednja škola Velika Kladuša

Na današnji dan većina građana Bosne i Hercegovine se prisjeća nemilih dešavanja iz prošloga rata u Sarajevu, koje niko od nas zaboraviti neće ne smije. Ipak, život u Ljutoj krajini, u Velikoj Kladuši, buja i cvjeta. Naša prelijepa mladost zajedno sa uposlenicima JU II srednje škole slavi njen dan, njen rođendan.

Veliko hvala našim učenicima i učenicama što su nas obasjali svojim umijećem!
Bivši učenici naše škole, Edvin i Veldin, priskočili u pomoć i svojim znanjem i vještinama, olakšali su izvođenje programa. Majstorima tona i zvuka veliko hvala i za njihove nastupe!

Zahvaljujemo se JU Gimnaziji Velika Kladuša na ustupljenoj tehničkoj opremi.
Hvala našim gostima što su svojim prisustvom uveličali naše slavlje! Zaslužila je naša škola to. Ipak, 18 godina nije mala sala.

Himnom Bosne i Hercegovine otpočeo je program, a nakon toga je uslijedilo obraćanje direktora Fikreta Hadžića koji je uručio zahvalnice onima koji su na razne načine unaprijedili rad II srednje škole.

Zahvalnicu za Udruženje Horizont primila je Azra Purić. Naime, Udruženje Horizont je našoj školi doniralo solarnu sušaru, i donaciju u visini od 2000 KM.
Zahvalnica je dodijeljena i Demokratskoj organizaciji mladih, a Jasmina Keserović je preuzela istu.

Zahvalnice su dodijeljene i uposlenicima škole: Husniji Kudiću, Mirsadi Bećirović, Elmedini Jamak-Muminović, Medihi Arnaut, Ljiljani Krupić, Fejzaju Zenunu, Asafu Šehiću, Đuli Hodžić, Esadu Eskiću, Nafki Draganović i našoj Dinki – Edini Miljković.
Uslijedio je bogat kulturno-umjetnički program koji je održao pažnju prisutnima do zadnje odsvirane note. U izvedbi istoga učestvovali su: Elma Šabić, Ibrahim Kendić, Emila Kuduzović, Selma Ćufurović, Dženana Hušidić, Nedžada Velić, Dženeta Durmić, Alma Delanović, Selma Šehić, Veldina Rizvić i Saladin Dizdarević. Njihovi mentori: Aida Kljajić-Dizdarević, Zumret Ćoragić i Mirza Huskić mogu biti zadovoljni rezultatom.
Nakon zabavnog programa, prelijepih glasova i talentiranih zabavljača iz naših školskih klupa, primili smo uživo i čestitku za naš rođendan od direktora Osnovne škole „25. novembar“ Sakiba Selimovića i direktorice „Prve osnovne škole“ Zehide Bihorac. Oni su oduševljeno progovorili o sjajnom nastupu naše zlatne omladine i poručili da ćemo svi snositi odgovornost ako se takav talent zaputi preko granica naše domovine.
Kao i uvijek u ovakvim prilikama obraz su sebi, svom zanimanju i svojim profesorima praktične nastave osvjetlali kuhari i pekari. Sve što su pripremili bilo je izvanredno! Sve pohvale za učenike i učenice, ali i za njihove mentore: Đulu Hodžić, Adnana Terovića i Mirsadu Bećirović!

Omladino, ostajte ovdje! Nigdje srce tako ne igra kao u Bosni i Hercegovini! Vama posvećujemo osamnaestu godišnjicu JU II srednje škole sa željom da nam ona i stotine doživi!